• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Mladi planinari OŠ “Gustav Krklec” Maruševec na Ivanščici

U subotu 27. ožujka 2021.g. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec mladi planinari OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec pješačili su na Ivanščicu.

Dvadeset učenika i dvoje roditelja sastali su se na parkiralištu Repikavec kod Prigorca u 8:45. Nakon zajedničkog fotografiranja i uputa vodiča krenuli smo u 9:00 po stazi Pionir prema vrhu Ivanščice.
Uz kratke odmore, promatrajući prirodu, i unatoč jakom vjetru, stigli smo na vrh oko 11:30. Nakon okrjepe (neki su se počastili i odličnim grahom) posjetili smo vidikovac, fotografirali se i polako krenuli natrag. Vraćali smo se preko Prekrižja, uz puno smijeha i veselih lica.

Mladi planinari upoznali su osnove kretanja po planinarskim stazama, orijentacijom te potrebnom odjećom i obućom za planinarenje, a ujedno smo i obilježili Međunarodni dan voda. Propješačili smo 8 km i napravili ukupno 17 000 koraka te se veselimo novim stazama i pustolovinama. Na kraju izleta nametnulo se samo jedno pitanje: „Kamo i kada dalje?“.

Djecu je vodio vodič Stjepan Kuštelega.
Voditelj grupe Mladi planinari: Branka Vrbanec

Mladi planinari iz OŠ Kamenica na Strahinjčici

Mladi planinari PK Ivanec iz osnovne škole Kamenica iskoristili su prekrasnu sunčanu subotu za uspon na vrh Sušec, Strahinjčica te su time ujedno i obilježili Svjetski dana voda. Na uspon smo k...
Pročitajte više

ZIMSKI USPON NA IVANŠČICU – UČENICI OŠ VIŠNJICA I CVETLIN

Usprkos brojnim izolacijama, samoizolacijama, prehladama, zadaćama te brojnim izazovima s kojima se susrećemo, odlučno smo zakoračili u novu planinarsku godinu zimskim usponom na Ivanščicu. Ne...
Pročitajte više

Djeca i planina

Ima raznih vrsta hrabrosti, a ima i raznih vrsta sreće. Hrabar čovjek ne treba biti i sretan, osim možda ako si planinar. Žudiš za nekim vrhom, jednom, dvaput, triput, uvijek ti nešto iskrsne i ni...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec