• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Mladi planinari i oni koji će to tek postati u jesenskoj posjeti Ravnoj gori Povodom svjetskog dana čistih planina

3vwVXBUQ

 

Već uhodani mladi planinari iz planinarske sekcije OŠ Ivanec, OŠ Klenovnik i OŠ Kamenica sudjelovali su u subotu, 28.9.2019. godine na zajedničkom izletu na Ravnu goru u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec. 

Jesenskoj posjeti na domaćem terenu ove su se godine priključili i brojni mladi planinari u formiranju OŠ Višnjica u sklopu izvannastavne aktivnosti „Geografija izvan učionice“.  Njima je ovo bio prvi zajednički posjet Ravnoj gori nakon nekoliko godina pauziranja, a nadamo se kako tek jedan u nizu od brojnih budućih izleta mladeži u organizaciji Kluba.

Ciljevi ovog izleta bili su priprema učenika za planinarenje na početku nove školske godine, međusobno druženje vršnjaka iz susjednih škola, promatranje prirode u jesen, uočavanje planinarskih oznaka te obilježavanje Svjetskog dana čistih planina (26. 9.).

Sve je počelo okupljanjem mladih planinara ispred OŠ Višnjica u 9 sati, kratkim uputama vodiča Tomislava Gotić te zajedničkim fotografiranjem svih sudionika. Put Ravne gore (686 m) krenuli su nogostupom do Komes brijega, nakon toga kroz šumu prema Šestanima te uz nekoliko kraćih odmora stigli na odredište – planinarske kuće Pusti duh. Tamo ih je dočekao miris toplog čaja koji je za njih pripremio tajnik Planinarskog kluba, Stjepana Kuštelega. Mladi planinari sljedećih sat vremena proveli su u okrjepi, uživanju u pogledu i prirodi oko sebe te zajedničkom druženju s voditeljima. Natrag do polazišta krenuli su oko 13 h, uz malo kašnjenje prema prvotnom planu pa do OŠ Višnjica stižu u 15:30 h čime je i završio izlet mladeži.

Ukupna prijeđena duljina puta iznosi 14, 5 km, svladano je više od 1 000 metara visinske razlike, a na izletu su proveli oko 6 i pol sati.  U izletu je sudjelovalo 68 djece, 4 voditelja, 7 planinara i 2 vodiča. Iz OŠ Ivanec sudjelovalo je 6 mladih planinara, iz OŠ Klenovnik 12, iz OŠ Kamenica 4,  te 46 učenika iz OŠ Višnjica, što je ukupno 81 sudionik izleta.

Razigranu mladež produljenje  trajanja izleta, kao i povremena kiša nisu nimalo omeli u njihovoj dobroj volji i zajedničkom doživljavanju novih pustolovina. Dan su proveli u pješačenju prirodom, stvaranju novih prijateljstava, smjehu, brojanju koraka i prijeđenih udaljenosti te razvijanju orijentacijskih vještina u prirodi i pomoću tehnologije. Time su udahnuli „svježeg zraka“ za početak nove školske godine kao i svih ostalih školskih i izvanškolskih aktivnosti koje ih očekuju. 

Silvija Komes

CIRKUS !!!!!!

Na početku bih se htio zahvaliti svima koji su pročitali i na bilo koji način reagirali na naš/moj raniji članak pod imenom "Blato". Reakcija ovakva ili onakva, zavisi od kojeg tabora dolazila u b...
Pročitajte više

Izlet na srednji Velebit

BAŠKE OŠTARIJE  (Metla 1288 m – Ljubičko brdo 1320 m) Ovog uskršnjeg ponedjeljaka PK Ivanec iskoristio je lijepo vrijeme za organizaciju je izleta na Srednji Velebit odnosno Baške Oštarije. ...
Pročitajte više

GORSKI KOTAR ( Medviđak 1027 m – Kobiljak 1119 m) Alpe iznad Crikvenice

Netko organizirano, netko u vlastitoj režiji, već po želji, ali i po današnjoj realnosti u organiziranju i odlasku na izlete. U svakom slučaju, ostaje ono bitno da smo se ipak skupili i zajedno ot...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2021 | Planinarski klub Ivanec