• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Mladi planinari i oni koji će to tek postati u jesenskoj posjeti Ravnoj gori Povodom svjetskog dana čistih planina

3vwVXBUQ

 

Već uhodani mladi planinari iz planinarske sekcije OŠ Ivanec, OŠ Klenovnik i OŠ Kamenica sudjelovali su u subotu, 28.9.2019. godine na zajedničkom izletu na Ravnu goru u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec. 

Jesenskoj posjeti na domaćem terenu ove su se godine priključili i brojni mladi planinari u formiranju OŠ Višnjica u sklopu izvannastavne aktivnosti „Geografija izvan učionice“.  Njima je ovo bio prvi zajednički posjet Ravnoj gori nakon nekoliko godina pauziranja, a nadamo se kako tek jedan u nizu od brojnih budućih izleta mladeži u organizaciji Kluba.

Ciljevi ovog izleta bili su priprema učenika za planinarenje na početku nove školske godine, međusobno druženje vršnjaka iz susjednih škola, promatranje prirode u jesen, uočavanje planinarskih oznaka te obilježavanje Svjetskog dana čistih planina (26. 9.).

Sve je počelo okupljanjem mladih planinara ispred OŠ Višnjica u 9 sati, kratkim uputama vodiča Tomislava Gotić te zajedničkim fotografiranjem svih sudionika. Put Ravne gore (686 m) krenuli su nogostupom do Komes brijega, nakon toga kroz šumu prema Šestanima te uz nekoliko kraćih odmora stigli na odredište – planinarske kuće Pusti duh. Tamo ih je dočekao miris toplog čaja koji je za njih pripremio tajnik Planinarskog kluba, Stjepana Kuštelega. Mladi planinari sljedećih sat vremena proveli su u okrjepi, uživanju u pogledu i prirodi oko sebe te zajedničkom druženju s voditeljima. Natrag do polazišta krenuli su oko 13 h, uz malo kašnjenje prema prvotnom planu pa do OŠ Višnjica stižu u 15:30 h čime je i završio izlet mladeži.

Ukupna prijeđena duljina puta iznosi 14, 5 km, svladano je više od 1 000 metara visinske razlike, a na izletu su proveli oko 6 i pol sati.  U izletu je sudjelovalo 68 djece, 4 voditelja, 7 planinara i 2 vodiča. Iz OŠ Ivanec sudjelovalo je 6 mladih planinara, iz OŠ Klenovnik 12, iz OŠ Kamenica 4,  te 46 učenika iz OŠ Višnjica, što je ukupno 81 sudionik izleta.

Razigranu mladež produljenje  trajanja izleta, kao i povremena kiša nisu nimalo omeli u njihovoj dobroj volji i zajedničkom doživljavanju novih pustolovina. Dan su proveli u pješačenju prirodom, stvaranju novih prijateljstava, smjehu, brojanju koraka i prijeđenih udaljenosti te razvijanju orijentacijskih vještina u prirodi i pomoću tehnologije. Time su udahnuli „svježeg zraka“ za početak nove školske godine kao i svih ostalih školskih i izvanškolskih aktivnosti koje ih očekuju. 

Silvija Komes

SKUPŠTINA PKI

Petak 17.02.2023.godine u 18,00 sati, u zgradi prostorija kluba. PK Ivanec održao je redovnu (izvještajnu) godišnju Skupštinu kluba na kojoj su podnesena izvješća: - O radu kluba za 2022.god...
Pročitajte više

FOTO NATJEČAJ 2022 – REZULTATI

PK Ivanec organizirao je foto natječaj koji je trajao od 06.11. do 10.12.2022.godine.Na foto natječaju 2022. sudjelovalo je 32 autora (u klupskoj kategoriji 25 i u otvorenoj 7) sa 84 fotografije. ...
Pročitajte više

„IVANEČKO PLANINARSKO MARTINJE“

SUBOTA, 4. STUDENI 2023., IVANEC - IVANŠČICA Pozivamo sve članove, planinare, prijatelje i simpatizere, da već tradicionalno u organizaciji „PKI“, zajedno proslavimo ovaj narodni običaj u plani...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec