• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Mladež na Svjetski dan planina 2013.

IMG 4886

Povodom Svjetskog dana planina 26. rujna okupili smo članove Sekcije mladeži i učenike OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec u subotu 28.9.2013. kada većina djece ima više slobodnog vremena.

Krenuli smo u 9 sati Rajterovom ulicom preko tzv. Jamina po Ivanečkoj planinarskoj obilaznici do Žganog vina gdje smo napravili mali predah, osvježili se našom čistom izvorskom vodom, hranom iz ruksaka. Nastavili smo cestom prema Prigorcu, do sv. Duha i preko Vitešinca spustili se do ivanečkih jezera.
Upravo izvor čiste vode i nezagađeni prostori šume kojima smo prolazili prilika su da kod mladih naraštaja njegujemo potrebu za poštivanjem planinarske etike.Time i mi planinari idemo uz bok sa svima onima koji pokazuju odanost zaštiti osjetljive planinske prirode.
Cilj naših planinarenja s mladima je cjelovit doživljaj prirode u kojem odgovornim ponašanjem pridonosimo većem uživanju svih koji odlaze u prirodu.

Međunarodni dan planina

U subotu 11. prosinca 2021. godine, mladi planinari iz OŠ Klenovnik obilježili su Međunarodni dan planina pješačenjem po Ivanečkoj planinarskoj obilaznici. Pješačenje je organizirano u suradnji s ...
Pročitajte više

Boje i kistovi

Mnogi ističu važnost HGSS-a, ili općenito službi spašavanja u planini, mnogi znaju koliko planinarima znače vodiči, pogotovo oni iskusni, a nekako u sjeni ostaju markacisti, odnosno ljudi zaduženi...
Pročitajte više

Zimsko pješačenje mladih planinara

U subotu 22. siječnja 2022. godine, mladi planinari iz OŠ Klenovnik umjesto Ivanščice pješačili su po ivanečkom kraju. Sve je bilo organizirano za uspon na Ivanščicu, ali pred sami polazak promije...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec