• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Klenovnički mladi planinari po Vilinskoj stazi

U subotu, 5. lipnja 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, mladi planinari iz OŠ Klenovnik propješačili su Vilinsku stazu od Lepoglave do Prigorca-Žgano vino. Ovo je bio drugi vikend za redom kako su se mladi planinari iz Klenovnika družili u prirodi, a povod je bio obilježavanje Dana zaštite planinske prirode Hrvatske i Svjetskog dana okoliša.

Petnaest učenika od 4. do 8. razreda uz učiteljicu hrvatskog jezika i pedagoginju okupilo se u Lepoglavi odakle je i krenulo pješačenje. Djecu je i ovaj put vodio vodič Tomislav Gotić, koji je i pripremio plan puta. Nekim učenicima koji su već duže vrijeme u planinarskoj skupini ovo je bio i drugi pa i treći put da pješače po Vilinskoj stazi, a za većinu njih prvi put. Prije samog polaska vodič je dao kratku uputu o stazi. Dobrog raspoloženja i u dobrom društvu prvo su stigli do izvora Oslek, a kod Masnog kamena bio je odmor za sendvič, vodu i slatkiše. Zatim su prošli ispod vrha Koprivnjak do ceste koja vodi na vrh Ivanščice. Po njoj su došli do „Grobeka“, a zatim se po stazi spustili do izvora Mrzljak i Žgano vino. Djeca su propješačila 11 km, hodalo se polako, pravile su se veće pauze i nikome se nije žurilo. Na izletu je još sudjelovala i Bura (Krstin pas) i ona je vježbala kretanje u skupini i poslušno išla uz učenike koji su je vodili.

Ovo je bio zadnji planinarski izlet za školsku godinu 2020./2021. Na jesen se ponovno kreće i to će biti osma školska godina od kako se planinarska skupina okupila u školi u Klenovniku. Djeca su već pitala koji će se sve vrhovi posjetiti, a mi se samo nadamo da ćemo biti zdravi pa će vrhovi biti osvojeni.

U nastavku ovog članka donosimo i dojmove učenika Davida Smoljaka, 4 razred.: „Ja volim planine jer se više družim s prijateljima, otkrivamo nove dijelove našeg kraja i uživamo u svježem zraku. Volio bih da idemo češće na planinarske izlete. Svi bi morali više boraviti u prirodi zbog svoga zdravlja i više se zabavljati u družiti na taj način“.

Članak pripremila: Ankica Gotić

Fotografije: Marija Konjević, Ankica Gotić i Tomislav Gotić

Planinarski izlet na Ravnu goru

Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 12. lipnja 2021. godine izlet na Ravnu goru na kojem su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Kamenica. U ovoj školskoj godini to je za njih bio prvi, a...
Pročitajte više

Planinarski pohod na Snježnik „NP Risnjak“ i Zeleni vir, 12. lipanj 2021. godine

Mladež PKI Ivanec OŠ Višnjice i Cvetlina – „Geografija izvan učionice – Višnjica“ Kako bolje završiti još jednu „ludu“ i izazovnu nastavnu godinu, nego li među prijateljima, pjesmom, igrom, smi...
Pročitajte više

Klenovnički mladi planinari obilježili Dan pješačenja

U subotu 2. listopada 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec učenici od 4. do 6. razreda, a pridružili su se i srednjoškolci pješačili su na Ravnu goru. Za ovaj izlet odab...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec