• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Klenovnički mladi planinari po Vilinskoj stazi

U subotu, 5. lipnja 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, mladi planinari iz OŠ Klenovnik propješačili su Vilinsku stazu od Lepoglave do Prigorca-Žgano vino. Ovo je bio drugi vikend za redom kako su se mladi planinari iz Klenovnika družili u prirodi, a povod je bio obilježavanje Dana zaštite planinske prirode Hrvatske i Svjetskog dana okoliša.

Petnaest učenika od 4. do 8. razreda uz učiteljicu hrvatskog jezika i pedagoginju okupilo se u Lepoglavi odakle je i krenulo pješačenje. Djecu je i ovaj put vodio vodič Tomislav Gotić, koji je i pripremio plan puta. Nekim učenicima koji su već duže vrijeme u planinarskoj skupini ovo je bio i drugi pa i treći put da pješače po Vilinskoj stazi, a za većinu njih prvi put. Prije samog polaska vodič je dao kratku uputu o stazi. Dobrog raspoloženja i u dobrom društvu prvo su stigli do izvora Oslek, a kod Masnog kamena bio je odmor za sendvič, vodu i slatkiše. Zatim su prošli ispod vrha Koprivnjak do ceste koja vodi na vrh Ivanščice. Po njoj su došli do „Grobeka“, a zatim se po stazi spustili do izvora Mrzljak i Žgano vino. Djeca su propješačila 11 km, hodalo se polako, pravile su se veće pauze i nikome se nije žurilo. Na izletu je još sudjelovala i Bura (Krstin pas) i ona je vježbala kretanje u skupini i poslušno išla uz učenike koji su je vodili.

Ovo je bio zadnji planinarski izlet za školsku godinu 2020./2021. Na jesen se ponovno kreće i to će biti osma školska godina od kako se planinarska skupina okupila u školi u Klenovniku. Djeca su već pitala koji će se sve vrhovi posjetiti, a mi se samo nadamo da ćemo biti zdravi pa će vrhovi biti osvojeni.

U nastavku ovog članka donosimo i dojmove učenika Davida Smoljaka, 4 razred.: „Ja volim planine jer se više družim s prijateljima, otkrivamo nove dijelove našeg kraja i uživamo u svježem zraku. Volio bih da idemo češće na planinarske izlete. Svi bi morali više boraviti u prirodi zbog svoga zdravlja i više se zabavljati u družiti na taj način“.

Članak pripremila: Ankica Gotić

Fotografije: Marija Konjević, Ankica Gotić i Tomislav Gotić

Klenovnički mladi planinari na Ravnoj gori

U subotu 6. ožujka 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec učenici od 4. do 8. razreda iz Klenovnika pješačili su na Ravnu goru (680 m). Osamanest učenika u pratnji pedagoginje, u...
Pročitajte više

Mladi planinari OŠ “Gustav Krklec” Maruševec na Ivanščici

U subotu 27. ožujka 2021.g. u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec mladi planinari OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec pješačili su na Ivanščicu. Dvadeset učenika i dvoje roditelja sastali su se na ...
Pročitajte više

Mladi planinari Osnovne škole Višnjica u planinarskom pohodu na Ham i Pokojec

Sunčanu subotu je 30 učenika od 5. do 8. razreda odlučilo iskoristiti na najbolji mogućni način – u prirodi i društvu. Pandemijsko doba nas je, osim obaveznog pranja ruku, naučilo i nemjerljivoj v...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2021 | Planinarski klub Ivanec