• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Klenovnički mladi planinari po Vilinskoj stazi

U subotu, 5. lipnja 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec, mladi planinari iz OŠ Klenovnik propješačili su Vilinsku stazu od Lepoglave do Prigorca-Žgano vino. Ovo je bio drugi vikend za redom kako su se mladi planinari iz Klenovnika družili u prirodi, a povod je bio obilježavanje Dana zaštite planinske prirode Hrvatske i Svjetskog dana okoliša.

Petnaest učenika od 4. do 8. razreda uz učiteljicu hrvatskog jezika i pedagoginju okupilo se u Lepoglavi odakle je i krenulo pješačenje. Djecu je i ovaj put vodio vodič Tomislav Gotić, koji je i pripremio plan puta. Nekim učenicima koji su već duže vrijeme u planinarskoj skupini ovo je bio i drugi pa i treći put da pješače po Vilinskoj stazi, a za većinu njih prvi put. Prije samog polaska vodič je dao kratku uputu o stazi. Dobrog raspoloženja i u dobrom društvu prvo su stigli do izvora Oslek, a kod Masnog kamena bio je odmor za sendvič, vodu i slatkiše. Zatim su prošli ispod vrha Koprivnjak do ceste koja vodi na vrh Ivanščice. Po njoj su došli do „Grobeka“, a zatim se po stazi spustili do izvora Mrzljak i Žgano vino. Djeca su propješačila 11 km, hodalo se polako, pravile su se veće pauze i nikome se nije žurilo. Na izletu je još sudjelovala i Bura (Krstin pas) i ona je vježbala kretanje u skupini i poslušno išla uz učenike koji su je vodili.

Ovo je bio zadnji planinarski izlet za školsku godinu 2020./2021. Na jesen se ponovno kreće i to će biti osma školska godina od kako se planinarska skupina okupila u školi u Klenovniku. Djeca su već pitala koji će se sve vrhovi posjetiti, a mi se samo nadamo da ćemo biti zdravi pa će vrhovi biti osvojeni.

U nastavku ovog članka donosimo i dojmove učenika Davida Smoljaka, 4 razred.: „Ja volim planine jer se više družim s prijateljima, otkrivamo nove dijelove našeg kraja i uživamo u svježem zraku. Volio bih da idemo češće na planinarske izlete. Svi bi morali više boraviti u prirodi zbog svoga zdravlja i više se zabavljati u družiti na taj način“.

Članak pripremila: Ankica Gotić

Fotografije: Marija Konjević, Ankica Gotić i Tomislav Gotić

Zimsko pješačenje mladih planinara

U subotu 22. siječnja 2022. godine, mladi planinari iz OŠ Klenovnik umjesto Ivanščice pješačili su po ivanečkom kraju. Sve je bilo organizirano za uspon na Ivanščicu, ali pred sami polazak promije...
Pročitajte više

Medvednica

Prekrasnu i snježnu zimsku subotu planinarska sekcija mladeži PK Ivanec II. osnovne škole Varaždin iskoristila je za izlet po Medvednici. Mjesto polaska autobusa bilo je u Varaždinu, a početak pla...
Pročitajte više

Mladi planinari iz OŠ Ivanec obilježili Svjetski dan šuma i voda

U subotu, 19.03.2022. mladi planinari PK Ivanec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec propješačili su proljetnu dionicu Vilinske staze povodom Svjetskog dana šuma i voda. U tu svrhu cilj je b...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec