• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Klenovnički mladi planinari na Ravnoj gori

U subotu 6. ožujka 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec učenici od 4. do 8. razreda iz Klenovnika pješačili su na Ravnu goru (680 m).

Osamanest učenika u pratnji pedagoginje, učiteljica Josipe, Marije i Božice sastali su se na polaznoj točki kod lugarnice u blizini Kamenice. Nakon zajedničkog fotografiranja i uputa vodiča, izlet je započeo stazom uz potok Laprnjak. Uz kratke odmore, razgovor, promatranje prirode u rano proljeće kao i fotografiranje na cilj su stigli za oko dva sata. Prvo su posjetili sami vrh s priramidom, spustili se do kapelice Sv. Duha, a odmor i okrjepu iz ruksaka ostvarili su kod Filićevog doma.

Mladi planinari proveli su oko pet sati u prirodi, upoznali su se s osnovama kretanja po planinarskim stazama, orijentacijom, biljnim svijetom Ravne Gore te potrebnom odjećom i obućom za planinarenje. Djecu je vodio vodič Planinarskog Kluba Ivanec Tomislav Gotić uz potporu vodiča i predsjednika PKI, Tomislava Friščića. Na izletu je sudjelovala i jedna učenica iz Ivanca.

Na izletu su se pridržavale epidemiološke mjere, učenici su se družili s vršnjacima iz svoga razreda s kojima se inače u školi druže, a po potrebi stavljali su i maske. Veliku podršku samoj organizaciji dali su roditelji koji su djecu do mjesta okupljanja dovezli i odvezli osobnim automobilima.

Na kraju bilo je samo pitanje kada će biti sljedeći izlet.

Ankica Gotić

Mladi planinari Osnovne škole Višnjica u planinarskom pohodu na Ham i Pokojec

Sunčanu subotu je 30 učenika od 5. do 8. razreda odlučilo iskoristiti na najbolji mogućni način – u prirodi i društvu. Pandemijsko doba nas je, osim obaveznog pranja ruku, naučilo i nemjerljivoj v...
Pročitajte više

Izlet mladih planinara u NP Sjeverni Velebit

U subotu 02.10.2021. četrdesetak članova školske planinarske sekcije mladeži u suradnji s PK Ivanec posjetili su NP Sjeverni Velebit. Po dolasku krenuli su Premužićevom stazom, uz pratnju profesio...
Pročitajte više

Klenovnički mladi planinari obilježili Dan pješačenja

U subotu 2. listopada 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec učenici od 4. do 6. razreda, a pridružili su se i srednjoškolci pješačili su na Ravnu goru. Za ovaj izlet odab...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec