• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Klenovnički mladi planinari na Ravnoj gori

U subotu 6. ožujka 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec učenici od 4. do 8. razreda iz Klenovnika pješačili su na Ravnu goru (680 m).

Osamanest učenika u pratnji pedagoginje, učiteljica Josipe, Marije i Božice sastali su se na polaznoj točki kod lugarnice u blizini Kamenice. Nakon zajedničkog fotografiranja i uputa vodiča, izlet je započeo stazom uz potok Laprnjak. Uz kratke odmore, razgovor, promatranje prirode u rano proljeće kao i fotografiranje na cilj su stigli za oko dva sata. Prvo su posjetili sami vrh s priramidom, spustili se do kapelice Sv. Duha, a odmor i okrjepu iz ruksaka ostvarili su kod Filićevog doma.

Mladi planinari proveli su oko pet sati u prirodi, upoznali su se s osnovama kretanja po planinarskim stazama, orijentacijom, biljnim svijetom Ravne Gore te potrebnom odjećom i obućom za planinarenje. Djecu je vodio vodič Planinarskog Kluba Ivanec Tomislav Gotić uz potporu vodiča i predsjednika PKI, Tomislava Friščića. Na izletu je sudjelovala i jedna učenica iz Ivanca.

Na izletu su se pridržavale epidemiološke mjere, učenici su se družili s vršnjacima iz svoga razreda s kojima se inače u školi druže, a po potrebi stavljali su i maske. Veliku podršku samoj organizaciji dali su roditelji koji su djecu do mjesta okupljanja dovezli i odvezli osobnim automobilima.

Na kraju bilo je samo pitanje kada će biti sljedeći izlet.

Ankica Gotić

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

24.09.2023.godine Planinarski klub Ivanec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju 24. rujna 2. Olimpijada mladih planinara koja se zbog lošeg vremena održala u Sportskoj dvora...
Pročitajte više

KALNIK – IZLET MLADIH PLANINARA PK IVANEC

Ove nedjelje 21.04.2024.godine PK Ivanec organizirao je izlet mladi planinara PK Ivanec iz OŠ Ivanec i Maruševec na Kalniku. Planinarilo se po lijepom ali prohladnom vremenu od kamenoloma Hruškove...
Pročitajte više

PLANINARSKI KLUB IVANEC ODRŽAO 3. IGRE MLADIH PLANINARA 

Planinarski klub Ivanec je u nedjelju ,9.lipnja na livadama lokaliteta Šumi organizirao 3.Igre mladih planinara na kojima je bilo prisutno preko 200 učesnika, roditelja i planinara. Igre su od...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec