• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Klenovnički mladi planinari na Ravnoj gori

U subotu 6. ožujka 2021. godine u organizaciji Planinarskog kluba Ivanec učenici od 4. do 8. razreda iz Klenovnika pješačili su na Ravnu goru (680 m).

Osamanest učenika u pratnji pedagoginje, učiteljica Josipe, Marije i Božice sastali su se na polaznoj točki kod lugarnice u blizini Kamenice. Nakon zajedničkog fotografiranja i uputa vodiča, izlet je započeo stazom uz potok Laprnjak. Uz kratke odmore, razgovor, promatranje prirode u rano proljeće kao i fotografiranje na cilj su stigli za oko dva sata. Prvo su posjetili sami vrh s priramidom, spustili se do kapelice Sv. Duha, a odmor i okrjepu iz ruksaka ostvarili su kod Filićevog doma.

Mladi planinari proveli su oko pet sati u prirodi, upoznali su se s osnovama kretanja po planinarskim stazama, orijentacijom, biljnim svijetom Ravne Gore te potrebnom odjećom i obućom za planinarenje. Djecu je vodio vodič Planinarskog Kluba Ivanec Tomislav Gotić uz potporu vodiča i predsjednika PKI, Tomislava Friščića. Na izletu je sudjelovala i jedna učenica iz Ivanca.

Na izletu su se pridržavale epidemiološke mjere, učenici su se družili s vršnjacima iz svoga razreda s kojima se inače u školi druže, a po potrebi stavljali su i maske. Veliku podršku samoj organizaciji dali su roditelji koji su djecu do mjesta okupljanja dovezli i odvezli osobnim automobilima.

Na kraju bilo je samo pitanje kada će biti sljedeći izlet.

Ankica Gotić

Kameni svati

U nedjelju smo našu mladež škole Ivanec, Maruševec i Višnjica poveli na zapadni obronak Medvednice Kameni svati. Ovaj dio Medvednice krije zanimljivu povijest koja je i inspirirala Augusta Šenou z...
Pročitajte više

IZLET MLADIH PLANINARA PKI NA IVAŠČICU

PK Ivanec ove subote 27.01.2024.godine organizirao je izlet za članove mladeži na Ivančicu. Na izletu su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Maruševec i Višnjice. Planinarilo si od Žganoga vina po l...
Pročitajte više

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MLADIH PLANINARA U OŠ MARUŠEVEC

U ponedjeljak, 08. svibnja, postavljena je izložba fotografija mladih planinara Planinarskog kluba Ivanec u holu OŠ "Gustav Krklec" Maruševec. Na fotografijama možete vidjeti gdje su sve bila n...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec