• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

VELIKA RADUHA (2062m), Slovenija

NEDJELJA, 18.09.2022.

Jesen u Alpama nikad ne kasni, samo može uraniti. Bogata bojama vegetacije, a isto tako i posebno slikovitim odrazima najviših vrhova.

Raduha pruža upravo to, svojim položajem, izvrstan je vidikovac na Kamniško – Savinjske Alpe, a opet svojim pitomim pristupom pruža puno zadovoljstva za sve kategorije planinara, bez obzira na iskustvo i tjelesnu pripremljenost. Normalno, ako se tu nađe i jedan dobar planinarski dom, uz malo dobre volje, ispunjeni su svi uvjeti za još jedan ne predaleki planinarski izlet.  

Prijevoz je osiguran mini busom, a polazak iz Ivanca je u 05.30 sati ispred prostorija kluba ( iz Varaždina u 05.00 sati kod groblja, Lepoglava 05.45 sati).

PLAN IZLETA:
Nakon dolaska neposredno do domačije Bukovnik, nastavljamo put do Koče pod Grohotom. Sat hoda. Imamo dvije varijante uspona.

A) Uspon preko vrlo zahtjevne staze na vrh, osigurani planinarski put, potreban set za samoosiguranje i kaciga. Sat i 45 minuta uspona.

B) Normalan uspon do vrha preko prijevoja Durce. Dva sata uspona. Mogućnost prehrane u planinarskom domu.  Povratak u popodnevnim satima.

Cijena izleta prema broju prijavljenih i vrsti prijevoza

Opremu je potrebno prilagoditi prema duljini pješačenja i vremenskoj prognozi, potrebna je valjana osobna iskaznica ili putovnica.

Vodič izleta: Josip Lazar, VDI HPS

Izlet je na vlastitu odgovornost, svaki sudionik prijavom na izlet upoznat je s težinom i zahtjevima izleta, te da će se pridržavati odluka vodiča izleta.

Prijave i dodatne informacije:
Stjepan Kuštelega: 091 763 46 55
Novak Nenad (Varaždin): 098 976 49 20         

POZIV: EKO AKCIJA “ZELENA ČISTKA 2023”

Subota, 22. 04. 2023. Mjesto okupljanja u 09.00 sati, na Žganom Vinu.Planinarski klub Ivanec priključuje se akciji "Zelena čistka - Jedan dan za čist okoliš" koju organizira grad Ivanec na svoj...
Pročitajte više

Premužićevom stazom, Zavižan – Alan

NEDJELJA, 25. 06. 2023. Prijevoz je osiguran autobusom, iz Varaždina u 03.30 (parkiralište kod groblja), iz Ivanca je u 04.00 sati (ispred prostorija kluba), Lepoglava 04.15 sati.Po mnogima jed...
Pročitajte više

Izlet prijateljstva “PKI” i PD “LJUTOMER” – Bijele stijene, Gorski kotar

Nedjelja, 14.05.2023. Bijele i Samarske stijene su strogi rezervat prirode i nalaze se u središnjem dijelu Velike Kapele u Gorskom kotaru. U rezervatu se nalaze najraznolikije pojave krške prir...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec