• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

VELIKA RADUHA (2062m), Slovenija

NEDJELJA, 18.09.2022.

Jesen u Alpama nikad ne kasni, samo može uraniti. Bogata bojama vegetacije, a isto tako i posebno slikovitim odrazima najviših vrhova.

Raduha pruža upravo to, svojim položajem, izvrstan je vidikovac na Kamniško – Savinjske Alpe, a opet svojim pitomim pristupom pruža puno zadovoljstva za sve kategorije planinara, bez obzira na iskustvo i tjelesnu pripremljenost. Normalno, ako se tu nađe i jedan dobar planinarski dom, uz malo dobre volje, ispunjeni su svi uvjeti za još jedan ne predaleki planinarski izlet.  

Prijevoz je osiguran mini busom, a polazak iz Ivanca je u 05.30 sati ispred prostorija kluba ( iz Varaždina u 05.00 sati kod groblja, Lepoglava 05.45 sati).

PLAN IZLETA:
Nakon dolaska neposredno do domačije Bukovnik, nastavljamo put do Koče pod Grohotom. Sat hoda. Imamo dvije varijante uspona.

A) Uspon preko vrlo zahtjevne staze na vrh, osigurani planinarski put, potreban set za samoosiguranje i kaciga. Sat i 45 minuta uspona.

B) Normalan uspon do vrha preko prijevoja Durce. Dva sata uspona. Mogućnost prehrane u planinarskom domu.  Povratak u popodnevnim satima.

Cijena izleta prema broju prijavljenih i vrsti prijevoza

Opremu je potrebno prilagoditi prema duljini pješačenja i vremenskoj prognozi, potrebna je valjana osobna iskaznica ili putovnica.

Vodič izleta: Josip Lazar, VDI HPS

Izlet je na vlastitu odgovornost, svaki sudionik prijavom na izlet upoznat je s težinom i zahtjevima izleta, te da će se pridržavati odluka vodiča izleta.

Prijave i dodatne informacije:
Stjepan Kuštelega: 091 763 46 55
Novak Nenad (Varaždin): 098 976 49 20         

Izlet prijateljstva: Goričko – Tromejnik

22. SVIBANJ 2022. Polazak iz Ivanca je u 06.30 sati (parking kod prostorija kluba), odnosno iz Varaždina u 07.00 sati (parkiralište kraj groblja). Nakon dvije godine nepredviđene stanke, pol...
Pročitajte više

Zima na Velebitu

SUBOTA - NEDJELJA, 22. – 23. 01. 2021. Zima i Lika, Velebit i planinari, neraskidivo su povezani pojmovi, a Vama se pruža prilika da osjetite tu čaroliju u već tradicionalnom izletu PKI. Planin...
Pročitajte više

SJEVERNI VELEBIT – Zavižan

                                &nbs...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec