• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladeži na Ivanščicu

DSC 0160

U subotu je za Sekciju mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i Kamenica organiziran izlet na Ivanščicu. Program današnjeg izleta počeo je okupljanjem sudionika na parkiralištu Rapikavec kod Prigorca u 9 sati. Nakon uputa vodiča o cilju izleta i fotografiranja počelo je današnje planinarenje. S usputnim odmorima uspon preko Malog i Velikog konja bio je prvi nekim mladim planinarima. Tako smo nove članove poučili o načinima kretanja po planinarskim putevima, upoznali s planinarskim markacijama.

Našoj mladeži koja već ima planinarsko iskustvo ovo je ponovo bila prilika za druženje i održavanje kondicije. Ono što je svima predstavljao ovaj izlet je zasigurno uživanje u izmjenama vremenskih prilika. Tako smo usponom prema vrhu uživali u suncu, snijegu i zimskim krajobrazima. Pri samom vrhu štipao nam je obraze nešto jači vjetar.

Dolaskom u dom odmorili smo se, ugrijali i okrijepili. Najhrabriji su se unatoč snažnom vjetru popeli i na vidikovac. Nakon zajedničke fotografije ispred Pasarićeve kuće počeo je silazak preko Prekrižja. Nakon snijega pri usponu, na putu prema dolje osjetili smo najavu proljeća kroz sunčevu toplinu i pjev šumskih ptica.
S veseljem i ponosom prije rastanka najavili smo iduće aktivnosti. Na izletu je sudjelovalo ukupno 39 sudionika od čega 28 djece. Uz glavnog vodiča Tomislava Gotića bili su i vodiči Stjepan Kuštelega te Nenad Novak. Uz voditeljice Sekcija mladeži iz škola (Ankice Gotić, Vesne Vitez i Nikoline Županić) na izletu su sudjelovali i učitelji iz osnovnih škola Ivanec i Klenovnik te roditelji. Izlet je završio prema planu u 14 sati na Rapikavcu.

Mladi planinari iz OŠ Kamenica na Strahinjčici

Mladi planinari PK Ivanec iz osnovne škole Kamenica iskoristili su prekrasnu sunčanu subotu za uspon na vrh Sušec, Strahinjčica te su time ujedno i obilježili Svjetski dana voda. Na uspon smo k...
Pročitajte više

Mladi planinari PK Ivanec na Čevu

U subotu, 14. 5. 2022., mladi planinari PK Ivanec iz OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec posjetili su Čevo, najistočniji vrh Ivanščice. Čevo, zbog svoj šiljastog izgleda, naziva se i Zagorski Klek. ...
Pročitajte više

Međunarodni dan planina

U subotu 11. prosinca 2021. godine, mladi planinari iz OŠ Klenovnik obilježili su Međunarodni dan planina pješačenjem po Ivanečkoj planinarskoj obilaznici. Pješačenje je organizirano u suradnji s ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec