• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladeži na Ivanščicu

DSC 0160

U subotu je za Sekciju mladeži iz osnovnih škola Ivanec, Klenovnik i Kamenica organiziran izlet na Ivanščicu. Program današnjeg izleta počeo je okupljanjem sudionika na parkiralištu Rapikavec kod Prigorca u 9 sati. Nakon uputa vodiča o cilju izleta i fotografiranja počelo je današnje planinarenje. S usputnim odmorima uspon preko Malog i Velikog konja bio je prvi nekim mladim planinarima. Tako smo nove članove poučili o načinima kretanja po planinarskim putevima, upoznali s planinarskim markacijama.

Našoj mladeži koja već ima planinarsko iskustvo ovo je ponovo bila prilika za druženje i održavanje kondicije. Ono što je svima predstavljao ovaj izlet je zasigurno uživanje u izmjenama vremenskih prilika. Tako smo usponom prema vrhu uživali u suncu, snijegu i zimskim krajobrazima. Pri samom vrhu štipao nam je obraze nešto jači vjetar.

Dolaskom u dom odmorili smo se, ugrijali i okrijepili. Najhrabriji su se unatoč snažnom vjetru popeli i na vidikovac. Nakon zajedničke fotografije ispred Pasarićeve kuće počeo je silazak preko Prekrižja. Nakon snijega pri usponu, na putu prema dolje osjetili smo najavu proljeća kroz sunčevu toplinu i pjev šumskih ptica.
S veseljem i ponosom prije rastanka najavili smo iduće aktivnosti. Na izletu je sudjelovalo ukupno 39 sudionika od čega 28 djece. Uz glavnog vodiča Tomislava Gotića bili su i vodiči Stjepan Kuštelega te Nenad Novak. Uz voditeljice Sekcija mladeži iz škola (Ankice Gotić, Vesne Vitez i Nikoline Županić) na izletu su sudjelovali i učitelji iz osnovnih škola Ivanec i Klenovnik te roditelji. Izlet je završio prema planu u 14 sati na Rapikavcu.

Boje i kistovi

Mnogi ističu važnost HGSS-a, ili općenito službi spašavanja u planini, mnogi znaju koliko planinarima znače vodiči, pogotovo oni iskusni, a nekako u sjeni ostaju markacisti, odnosno ljudi zaduženi...
Pročitajte više

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MLADIH PLANINARA U OŠ MARUŠEVEC

U ponedjeljak, 08. svibnja, postavljena je izložba fotografija mladih planinara Planinarskog kluba Ivanec u holu OŠ "Gustav Krklec" Maruševec. Na fotografijama možete vidjeti gdje su sve bila n...
Pročitajte više

Areh -Sanjkanje

Po prvi puta u organizaciji kluba vodimo naše mlade planinare preko granice, Slovenija, Areh.Škole Ivanec, Maruševec i Višnjica u pratnji naših vodiča stižu na Areh.Čisti zrak, prekrasni pejzaž i ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec