• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Izlet mladeži na Belec

DSC 0168

Sudjelovali su učenici iz škola Ivanec, Salinovec, Klenovnik i Višnjica.

Nakon okupljanja u 9 sati kod kod Žganog vina i zajedničkog fotografiranja krenuli smo preko Mrzljaka do Črnih mlaka uz kraća zaustavljanja prema potrebi djece.
Do planinarskog doma na Belecu stigli smo kroz kanjon potoka Brana koji je u ovom periodu bez vode.

U domu nas je pričekala ljubazna domarka, predstavnica PD Belecgrad.
Djeca su se okrijepila hranom iz ruksaka, razgledavala bližu okolicu, čitala postavljene table o zanimljivostima ovog dijela i poigrala na livadici.

U 12,30 slijedio je povratak pokraj ruševina Belecgrada. Tu su djeca po prvi puta imala priliku proći nešto strmiju, kratku stazu s osiguranjem (tzv. sajle“).

Uspon preko Babinog zuba predstavljao je određeni vid pripreme djece za slijedeći izlet na Velebit. Na planinskoj livadi Belige počekalo nas je toplo sunčano vrijeme koje je nas je i inače pratilo cijelog dana. Veselje, zaigranost, optimističnost djece bili su saveznici našeg druženja na današnjem planinarenju.

U povratku zadnjii predah i odmor kod Črnih mlaka bio je prilika za odmor i planove za slijedeći izlet.

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

24.09.2023.godine Planinarski klub Ivanec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizirao je u nedjelju 24. rujna 2. Olimpijada mladih planinara koja se zbog lošeg vremena održala u Sportskoj dvora...
Pročitajte više

Ravna gora

Naši mladi planinari škole Ivanec i Maruševec iskoristili su ovu nedjelju na predivnoj Ravnoj gori. Uz pozdravni govor vodiča Josipa krenuli smo po stazi uz potok Laprnjak prema Babicama. Usput sm...
Pročitajte više

Izlet mladeži PK Ivanec – Klek (1181 m), Ivanina kuća bajke

Prođete li Likom i uočite osebujnu planinu koja se prostire iznad Ogulina vidjet ćete Klek. Njezin izgled koji podsjeća na diva koji se polegnuo na leđa i zaspao. Zbog toga su i nastali mnoge lege...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec