• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Novosti

Grossglockner 3798 m

Grossglockner 3798

Dva naroda, dva prijatelja, ista ljubav, ista planina i isti cilj… Tako bi se ukratko mogao opisati zajednički uspon na najviši vrh Austrije u organizaciji PK Ivanec i PD „Ljutomer“ iz susjedne nam Slovenije! Prijateljstvo koje se manje-više slučajno rodilo prije nekih 10 godina, uspješno se proširuje i svake godine sve više produbljuje.

Prvobitna razmjena iskustva, s vremenom su prerasla u mnogobrojna osobna prijateljstva, a isto tako, taj trend su slijedili i zajednički projekti. To nije mogla pokvariti ni pandemija, tako da „Prešernov pohod“ je već godinama zimski klasik za uzeti malo „zraka“ , isto tako i „Tragom vitezova Ivanovaca“ svake godine redovito „krasi“ jezik jedne od zasigurno najvećih i najcjenjenijih nacija u svijetu alpinizma i planinarstva. Isto tako, dogovorena je i suradnja da svaka planinarska udruga naizmjenično bude domaćin jednog planinarskog izleta ili pohoda svake godine.

Ovogodišnji posjet Bijelim stijenama u organizaciji PKI pokvarilo je loše vrijeme, ali već u rujnu, sigurno će se nešto organizirati i tradicija nastaviti. Uz sve to, od strane prijatelja iz Ljutomera, rodila se i ideja o zajedničkom usponu na „Veliki Klek ili Grossglockner 3798m“.

Kada nešto voliš, ništa nije teško, kada radiš s prijateljima, još i ljepše. Organizacija stvar rutine, a ako tome dodamo i nestvarno dobre vremenske prilike u nevjerojatno promjenljivoj godini, za iskusnu ekipu rezultat jednostavno nije mogao izostati. Uspon koji pokazuje da su državne granice samo zamišljene crte, a stvarna prepreka je priroda i njezini zakoni. Uspon za sve nas koji vjerujemo da planine zbližavaju, brišu sve granice i ljude čine boljima u svakom pogledu.

Tomislav Friščić

Naša djeca!

Sve ima svoj početak. Početak nas vraća u početak ljeta sada već prilično daleke 2010. godine. Nakon svih pokušaja dogovora postaje jasno da će Ivanec dobiti još jednu planinarsku udrugu. Razl...
Pročitajte više

Klek, snijeg, coprnice i još nešto…

Klek ili „kolijevka hrvatskog planinarstva“, iz ovih ili onih razloga, malo koga ostavlja ravnodušnim. Stijena koja izvire iz tamnih šuma, „div koji spava“, treba li stvarno još nešto da u čovjeku...
Pročitajte više

MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, u organizaciji Planinarski klub Ivanec, UDVDR-a, HVIDR-a Ivanec i Udruge tjelesnih invalida ILO, održan je tradicionalni „9. memorijalni planinarski pohod&...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec