• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

EKO – AKCIJA „PROLJETNI SJAJ 2021“

PK Ivanec je u nedjelju 11.04.2021.godine uz potporu grada Ivanca i UDVDR ogranak Ivanec, povodom Dana planeta Zemlje organizirao EKO – akciju za svoje članove i sve ljubitelje prirode, čišćenja dijela Ivanščice.

 Žgano vino ispod Ivanščice do izvora u Vuinovcu, staza od Žganog vina preko Mrzljaka, cesta od Žganog vina do vrha Ivanščice bio je cilj čišćenja ove akcije. Na tom dijelu sakupilo se više od 40 vreća različitog otpada (televizora, plastike, metala, guma…).

Ovakve akcije pravi su praznik pobjede i brige čovjeka, planinara za svoj okoliš i prirodu koja nas okružuje, a koja osobito nama planinarima tako puno toga lijepoga daje i pruža. 

Vidljivo je da je divljih odlagališta sve manje, ali još ima građana, izletnika do čije svijesti nije došao značaj ovakvih akcija i lakše im je zagaditi prirodu nego smeće ponijeti sa sobom, bez obzira na organiziran odvoz svih vrsta otpada sa kućnog praga.

EKO-akcije nisu i ne mogu biti nešto što će naše livade, šume, planine, prirodu „očistiti“ od smeća, ali je puno bitnije da pokažemo da smo tu, da brinemo za naš okoliš, da smo na neki način vidljiva svijest svih onih koji brinu za prirodu i na neki način glas savjesti za sve one neodgovorne i nesavjesne pojedince, da pokušamo upravo svojom aktivnošću doprijeti i do njih i njihove savjesti.

Planinari su uvijek bili i biti će na prvoj crti u borbi protiv nepravde koju svakim danom čini civilizacija prema prirodi, sa ciljem jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okolišu.

Stjepan Kuštelega

TRADICIONALNI 13.POHOD TRAGOM VITEZOVA IVANOVCA

Svako vrijeme je dobro, a naša vrijeme je bilo odlično. Već tradicionalno održali smo 13.pohod tragom vitezova Ivanovca. Ove godine sa posebnom podrškom protiv otvaranja kamenoloma Siljevec na Iva...
Pročitajte više

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

Ivanščica - ŠUMI11.06.2023. Od svoga osnutka davne 2010. godine, pa sve do današnjih dana,“ Planinarski klub Ivanec“, osobitu važnost pridaje na rad s mladima, tako da smo na kraju 2022. godine...
Pročitajte više

Klek, snijeg, coprnice i još nešto…

Klek ili „kolijevka hrvatskog planinarstva“, iz ovih ili onih razloga, malo koga ostavlja ravnodušnim. Stijena koja izvire iz tamnih šuma, „div koji spava“, treba li stvarno još nešto da u čovjeku...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec