• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

EKO – AKCIJA „PROLJETNI SJAJ 2021“

PK Ivanec je u nedjelju 11.04.2021.godine uz potporu grada Ivanca i UDVDR ogranak Ivanec, povodom Dana planeta Zemlje organizirao EKO – akciju za svoje članove i sve ljubitelje prirode, čišćenja dijela Ivanščice.

 Žgano vino ispod Ivanščice do izvora u Vuinovcu, staza od Žganog vina preko Mrzljaka, cesta od Žganog vina do vrha Ivanščice bio je cilj čišćenja ove akcije. Na tom dijelu sakupilo se više od 40 vreća različitog otpada (televizora, plastike, metala, guma…).

Ovakve akcije pravi su praznik pobjede i brige čovjeka, planinara za svoj okoliš i prirodu koja nas okružuje, a koja osobito nama planinarima tako puno toga lijepoga daje i pruža. 

Vidljivo je da je divljih odlagališta sve manje, ali još ima građana, izletnika do čije svijesti nije došao značaj ovakvih akcija i lakše im je zagaditi prirodu nego smeće ponijeti sa sobom, bez obzira na organiziran odvoz svih vrsta otpada sa kućnog praga.

EKO-akcije nisu i ne mogu biti nešto što će naše livade, šume, planine, prirodu „očistiti“ od smeća, ali je puno bitnije da pokažemo da smo tu, da brinemo za naš okoliš, da smo na neki način vidljiva svijest svih onih koji brinu za prirodu i na neki način glas savjesti za sve one neodgovorne i nesavjesne pojedince, da pokušamo upravo svojom aktivnošću doprijeti i do njih i njihove savjesti.

Planinari su uvijek bili i biti će na prvoj crti u borbi protiv nepravde koju svakim danom čini civilizacija prema prirodi, sa ciljem jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okolišu.

Stjepan Kuštelega

Obavijest! Tečaj za vodiče

Zbog  iskazane potrebe, prvenstveno zbog brzo rastućeg broja članova, kao i održavanja velikog broja izleta, "Planinarski klub Ivanec" poziva svoje članove da se prijave na tečaj za vodiče A ...
Pročitajte više

Obavijest! Tečaj za markaciste

Zbog iskazane potrebe, "Planinarski klub Ivanec" poziva svoje članove na tečaj za markaciste, koji će se odvijati u planinarskom domu "Radoboj", te na terenima Ivanščice. Termin je 24. i 25. r...
Pročitajte više

Više od igre!

Igra, nešto što sve nas vraća u djetinjstvo, rado se sjećamo igre u školi, igre u mladosti… Spomen igre, nekako budi sjetu, nježnost… Volimo gledati mačke, pse, općenito životinje, one egzotične, ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec