• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

EKO – AKCIJA „PROLJETNI SJAJ 2021“

PK Ivanec je u nedjelju 11.04.2021.godine uz potporu grada Ivanca i UDVDR ogranak Ivanec, povodom Dana planeta Zemlje organizirao EKO – akciju za svoje članove i sve ljubitelje prirode, čišćenja dijela Ivanščice.

 Žgano vino ispod Ivanščice do izvora u Vuinovcu, staza od Žganog vina preko Mrzljaka, cesta od Žganog vina do vrha Ivanščice bio je cilj čišćenja ove akcije. Na tom dijelu sakupilo se više od 40 vreća različitog otpada (televizora, plastike, metala, guma…).

Ovakve akcije pravi su praznik pobjede i brige čovjeka, planinara za svoj okoliš i prirodu koja nas okružuje, a koja osobito nama planinarima tako puno toga lijepoga daje i pruža. 

Vidljivo je da je divljih odlagališta sve manje, ali još ima građana, izletnika do čije svijesti nije došao značaj ovakvih akcija i lakše im je zagaditi prirodu nego smeće ponijeti sa sobom, bez obzira na organiziran odvoz svih vrsta otpada sa kućnog praga.

EKO-akcije nisu i ne mogu biti nešto što će naše livade, šume, planine, prirodu „očistiti“ od smeća, ali je puno bitnije da pokažemo da smo tu, da brinemo za naš okoliš, da smo na neki način vidljiva svijest svih onih koji brinu za prirodu i na neki način glas savjesti za sve one neodgovorne i nesavjesne pojedince, da pokušamo upravo svojom aktivnošću doprijeti i do njih i njihove savjesti.

Planinari su uvijek bili i biti će na prvoj crti u borbi protiv nepravde koju svakim danom čini civilizacija prema prirodi, sa ciljem jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okolišu.

Stjepan Kuštelega

Međunarodni dan voda – Eko štand

PK Ivanec je u petak 17 ožujka povodom Međunarodnog dana voda od 10,00 - 11,00 sati u centru Ivanca postavio EKO – štand za sve građane grada Ivanca na kojem se pokušalo skrenuti pozornost na važn...
Pročitajte više

Planinarski izlet mladeži – 7. a: Otkrivanje Male Sutinske

Premda smo svi sa iščekivanjem dočekali 7. rujan, kako bi se, nakon iscrpljujućih mjeseci nastave na daljinu vratili u školske klupe, učenici 7. a razreda su još željnije dočekali petak i zvono na...
Pročitajte više

Izlet na srednji Velebit

BAŠKE OŠTARIJE  (Metla 1288 m – Ljubičko brdo 1320 m) Ovog uskršnjeg ponedjeljaka PK Ivanec iskoristio je lijepo vrijeme za organizaciju je izleta na Srednji Velebit odnosno Baške Oštarije. ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2021 | Planinarski klub Ivanec