• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

EKO  akcija  “JEDAN  DAN  ZA  ČISTI  OKOLIŠ” – “ZELENA  ČISTKA”

Planinarski klub Ivanec povodom dana “PLANETA ZEMLJE” pod pokroviteljstvom grada Ivanca, priljučio se EKO akciji “JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ” odnosno “ZELENA ČISTKA” .
Planinarski klub Ivanec za čišćenje je odabrao cestu od Žganoga Vina prema vrhu do grobeka i okolicu Žganoga Vina (kanjon uz potok).
Akcija je započela u 9,00 sati okupljanjem kod Žganoga Vina a mladeži kod Caritasova doma u Ivancu.

Nakon završetka akcije za sudionike EKO akcije grad Ivanec osigurao je prehranu, piće te vreće i rukavice.
Vidljivo je da je divljih odlagališta sve manje, ali još ima građana do čije svijesti nije došao značaj ovakvih akcija i lakše im je zagaditi prirodu, bez obzira na organiziran odvoz svih vrsta otpada.

Zelena čistka nije i ne može biti nešto što će naše livade, šume, planine, prirodu „očistiti“ od smeća, ali je puno bitnije da pokažemo da smo tu, da brinemo za naš okoliš, da smo na neki način vidljiva svijest svih onih koji brinu za prirodu i na neki način glas savjesti za sve one neodgovorne i nesavjesne pojedince, da pokušamo upravo svojom aktivnošću doprijeti i do njih i njihove savjesti.

Stjepan Kuštelega

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec