• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Boje i kistovi

Mnogi ističu važnost HGSS-a, ili općenito službi spašavanja u planini, mnogi znaju koliko planinarima znače vodiči, pogotovo oni iskusni, a nekako u sjeni ostaju markacisti, odnosno ljudi zaduženi za označavanje i održavanje planinarskih puteva.

PKI je od svoga osnutka bio svjestan važnosti upravo te vrste planinara, međutim život i vrijeme su oduvijek čudna stvar, kao i neke još čudnije okolnosti, tako da unatoč željama, pa čak i molbama, proteklo je dosta vremena od kada smo „unovačili“ novog markacista u našim redovima.

Slobodno se može reći da je to bio jedan od prioritetnih ciljeva kluba u nekoliko proteklih godina, tako da je razumljivo osobito zadovoljstvo da je konačno došao i taj dan, odnosno vikend, da se možemo pohvaliti s svježih 6 članova ( Irena Videc, Božidar Kljunić, Josip Lazar, Luka Friščić, Dalibor Belščak, Daria Geček) koji su i više nego uspješno završili i položili navedeni tečaj.

Zadovoljstvo je tim veće, jer se praktični dio tečaja održavao upravo u “planinarskom gradu”, kao i neposredna dodjela diploma. Bila je to svakako prilika i da se izmjene mnogobrojna planinarska iskustva, kao i osvrne na općenito stanje puteva i planinarstva u Hrvatskoj, pa i šire. Bila je to i prilika da se i preko 50 tečajaca uvjeri i u kulinarske sposobnosti PKI, jer je za sve prisutne još jednom ponovljen i pobjednički recept u vidu ričeta s nedavno održanog takmičenja s Ravne gore.

Pošto je nedjelja bila izuzetno kišna i nepredvidljiva, praktični dio se morao održati u natkrivenom prostoru u čemu su nam izašli u susret Ivanečki ribiči, na što im se najljepše zahvaljujemo.

S novim stručnim osobama, vjerujemo da će za sve nas planinarski putevi biti još uređeniji i sigurniji, a prilike za dokazivanje novih vještina ima i više nego dovoljno!

Mladi planinari iz OŠ Kamenica na Strahinjčici

Mladi planinari PK Ivanec iz osnovne škole Kamenica iskoristili su prekrasnu sunčanu subotu za uspon na vrh Sušec, Strahinjčica te su time ujedno i obilježili Svjetski dana voda. Na uspon smo k...
Pročitajte više

Planinarska sekcija mladeži OŠ Ivanec obilježila Svjetski dan planina

U subotu, 11.12.2021., planinarska sekcija OŠ Ivanec u suradnji s PK Ivanec obilježila je Svjetski dan planina prošavši 6 od 8 kontrolnih točaka IPO-a. Četrnaestero učenika predvođeno planinarskim...
Pročitajte više

Mladi planinari iz OŠ Ivanec obilježili Svjetski dan šuma i voda

U subotu, 19.03.2022. mladi planinari PK Ivanec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec propješačili su proljetnu dionicu Vilinske staze povodom Svjetskog dana šuma i voda. U tu svrhu cilj je b...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec