• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti mladeži

Boje i kistovi

Mnogi ističu važnost HGSS-a, ili općenito službi spašavanja u planini, mnogi znaju koliko planinarima znače vodiči, pogotovo oni iskusni, a nekako u sjeni ostaju markacisti, odnosno ljudi zaduženi za označavanje i održavanje planinarskih puteva.

PKI je od svoga osnutka bio svjestan važnosti upravo te vrste planinara, međutim život i vrijeme su oduvijek čudna stvar, kao i neke još čudnije okolnosti, tako da unatoč željama, pa čak i molbama, proteklo je dosta vremena od kada smo „unovačili“ novog markacista u našim redovima.

Slobodno se može reći da je to bio jedan od prioritetnih ciljeva kluba u nekoliko proteklih godina, tako da je razumljivo osobito zadovoljstvo da je konačno došao i taj dan, odnosno vikend, da se možemo pohvaliti s svježih 6 članova ( Irena Videc, Božidar Kljunić, Josip Lazar, Luka Friščić, Dalibor Belščak, Daria Geček) koji su i više nego uspješno završili i položili navedeni tečaj.

Zadovoljstvo je tim veće, jer se praktični dio tečaja održavao upravo u “planinarskom gradu”, kao i neposredna dodjela diploma. Bila je to svakako prilika i da se izmjene mnogobrojna planinarska iskustva, kao i osvrne na općenito stanje puteva i planinarstva u Hrvatskoj, pa i šire. Bila je to i prilika da se i preko 50 tečajaca uvjeri i u kulinarske sposobnosti PKI, jer je za sve prisutne još jednom ponovljen i pobjednički recept u vidu ričeta s nedavno održanog takmičenja s Ravne gore.

Pošto je nedjelja bila izuzetno kišna i nepredvidljiva, praktični dio se morao održati u natkrivenom prostoru u čemu su nam izašli u susret Ivanečki ribiči, na što im se najljepše zahvaljujemo.

S novim stručnim osobama, vjerujemo da će za sve nas planinarski putevi biti još uređeniji i sigurniji, a prilike za dokazivanje novih vještina ima i više nego dovoljno!

Mladi planinari iz Klenovnika na Zavižanu

U sklopu projekta "Planinarenjem do sretnijeg odrastanja" koji se realizirao u OŠ Klenovnik, mladiplaninari PKI iz navedene škole uspješno su nakon Učke pohodili i Sjeverni Velebit. Tom prilikomus...
Pročitajte više

Snježna bajka

Subota. Ivanščica prekrivena snijegom, temperatura oko 0. Na parkiralištu Rapikovac sve puno automobila, mjesta više nema. Planinari i ljubitelji prirode pohrlili su na planinu uživati u snježnoj ...
Pročitajte više

Zimska Ravna gora

Zimska i sunčana nedjelja bila je idealna za još jedan uspon mladih PK Ivanec na Ravnu goru.Članovi iz tri osnovne škole (Ivanec, Maruševec i Višnjica) stazom su preko Lapornjaka posjetili planina...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec