• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

Zimski uspon na Bjelolasicu

27747795 1585864018161439 1934802109704077677 o

 

 Zimski uspon na Bjelolasicu (1534m)

 subota,  17.02.2018. 

 Polazak : Varaždin u 05.30 sati, Ivanec  u 06.00 sati, Lepoglava u 06.15 sati

Tradicionalni 19. zimski  pohod na Bjelolasicu (1534 m), organizira HPD „ Bijele stijene“ iz Mrkoplja. Bjelolasica je najviši vrh Velike Kapele kao i cijelog Gorskog Kotara.

Plan: Dolazak u Begovo Razdolje, odakle slijedi pješački uspon preko Vrbovske Poljane na vrh. Silazak preko skloništa „Jakob Mihelčić“ natrag u Begovo Razdolje. Ukupno oko 5 sati hoda, dodatno i više zbog vremenskih prilika i visine snijega. Povratak u popodnevnim satima uz stajanje u Begovom Razdolju ili prema dogovoru.

Ove godine ima dosta snijega, obavezna je oprema za zimsko planinarenje ( dobra obuća, topla odjeća,gamaše, žabice…)  Na trasi pohoda nema opskrbljenih planinarskih domova, potrebno je hranu i  topli napitak ponijeti prema osobnim potrebama.

Izlet se organizira u sklopu programa Opće planinarske škole, te je za polaznike obavezan. Prednost kod prijava imaju polaznici!

Cijena: prema vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih

Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje. Sudionik je dužan poštivati odluke i uputstva vođe puta.

Prijave i informacije:  Stjepan Kuštelega 091/7634655

 

 

Moslavačka Gora i Bilogora

Planinarenje Moslavinom, uključujući Moslavačku goru i Bilogoru, pruža izvrsnu priliku za opuštanje u prirodi i istraživanje lijepih krajolika ovog dijela Hrvatske. Članovi PK Ivanec upravo su ...
Pročitajte više

Klek, snijeg, coprnice i još nešto…

Klek ili „kolijevka hrvatskog planinarstva“, iz ovih ili onih razloga, malo koga ostavlja ravnodušnim. Stijena koja izvire iz tamnih šuma, „div koji spava“, treba li stvarno još nešto da u čovjeku...
Pročitajte više

Teide, “Dorada”, Tenerife ili izlet godine

Organizirati izlet gotovo pa nikada i nije baš lako. Da to nije tako, onda bi sve turističke agencije već odavno propale, a istina je potpuno drugačija. I "običan" izlet u okolicu, uvijek može poć...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec