• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti eko sekcije

Biti “pravi” planinar! (Zelena čistka 2017.)

DSC 0020

Bio sam ovdje, bio sam ondje, prokrstario sve živo, skupio obilaznica, napravio tisuće fotografija, nema gdje me nisu vidjeli, ali?….

Na koliko si ekoloških akcija bio, obnovi ili izgradnji planinarskih staza, uređivanju okoliša planinarskih domava, izgradnji planinarskih objekata, općenito sve one planinarske infrastrukture bez koje je danas nemoguće zamisliti normalno planinarstvo? E, tu obično dolazi muk, tišina, jer to radi „netko“, onaj koji se ne hvali, koji i ne nosi fotografski aparat, a opet jedan od nas, i uvijek je tu kad treba i koji nađe uvijek slobodnog vremena i za ekologiju… Bez tih ljudi, kako bi nam izgledali putevi od Everesta do Triglava, kako bi to lijepe staze bile po kojima bi hodali po plastičnim bocama, limenkama, svemu onome što ostavljaju „djeca“ željna prirode i lažnog dokazivanja, kakve bi to samo bile fotografije cvijeća, vrhova, panorama uz gomile smeća, ostavštine svih onih na kojima planinarstvo služi za sve, osim za suživot s tom istom prirodom. Lijepo se pohvaliti da recimo PKI ima preko 300 članova, ali treba i priznati da na ovogodišnjoj „Zelenoj čistki“ našlo se svega nešto više od deset!!!! onih kojima planine imaju lice i naličje ljepote. Bio si na stotine vrhova. A na koliko zelenih akcija? Time se pohvali, ako ne danas, uvijek postoji i sutra, i nove akcije, budi ponosan na sebe, priroda i naša budućnost će ti biti zahvalna, postani „pravi“ planinar!

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec