• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

7. MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-a Ivanec organizirali su, tradicionalni 7. memorijalni planinarski pohod ‘Putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

20-ak sudionika pohoda okupilo se kod spomen obilježja u centru Ivanca, gdje su se, nakon odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i stradalim planinarima, prigodnim riječima obratili predsjednik Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Friščić, te predsjednik ivanečkih dragovoljaca i veterana Ljudvek Cikač.

Uslijedio je pohod trasom Ivanečke planinarske obilaznice Ivanec – Dubovec (Sv. Duh) – Prigorec – izletište „Jarki“, tijekom kojega se broj sudionika popeo na 30-ak.

U izletištu Jarki održana je kratka edukativna tribina o važnijim događanjima u Domovinskom ratu, a nakon zajedničkog ručka i sportsko – rekreativne aktivnosti.

U dobrom raspoloženju najavljen je nastavak tradicije, te će se tako 8. memorijalni pohod održati 30. svibnja 2022.

Pokrovitelj pohoda je Grad Ivanec, a u realizaciji je pomoglo izletište Jarki.

MARIJA BISTRICA – SVETI BERNARD

I ove godine je Planinarski klub Ivanec u suradnji sa HPD Ivančica organizirao pohod u Mariju Bistricu povodom Svetog Bernarda, zaštitnika planinara. Četrdesetak dobro raspoloženih planinara kr...
Pročitajte više

Klek, snijeg, coprnice i još nešto…

Klek ili „kolijevka hrvatskog planinarstva“, iz ovih ili onih razloga, malo koga ostavlja ravnodušnim. Stijena koja izvire iz tamnih šuma, „div koji spava“, treba li stvarno još nešto da u čovjeku...
Pročitajte više

DINARA

Postoje stvari koje se jednostavno moraju odraditi. Postoje mjesta za koja uvijek ima vremena, ali i mjesta koja se uvijek mora naći vremena. Dovoljno je reći Dinara! Svake godine je u planu rada ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2023 | Planinarski klub Ivanec