• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

7. MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-a Ivanec organizirali su, tradicionalni 7. memorijalni planinarski pohod ‘Putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

20-ak sudionika pohoda okupilo se kod spomen obilježja u centru Ivanca, gdje su se, nakon odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i stradalim planinarima, prigodnim riječima obratili predsjednik Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Friščić, te predsjednik ivanečkih dragovoljaca i veterana Ljudvek Cikač.

Uslijedio je pohod trasom Ivanečke planinarske obilaznice Ivanec – Dubovec (Sv. Duh) – Prigorec – izletište „Jarki“, tijekom kojega se broj sudionika popeo na 30-ak.

U izletištu Jarki održana je kratka edukativna tribina o važnijim događanjima u Domovinskom ratu, a nakon zajedničkog ručka i sportsko – rekreativne aktivnosti.

U dobrom raspoloženju najavljen je nastavak tradicije, te će se tako 8. memorijalni pohod održati 30. svibnja 2022.

Pokrovitelj pohoda je Grad Ivanec, a u realizaciji je pomoglo izletište Jarki.

S planinarkama PK Ivanec po Ivanščici

Još jedna nedjelja provedena je aktivno u najboljem društvu. Ovaj put smo sa planinarkama PK Ivanec posjetili južnu stranu Ivanščice. U nedjelju ujutro krenuli smo sa Žganog vina preko Mrzljaka pr...
Pročitajte više

Teide, “Dorada”, Tenerife ili izlet godine

Organizirati izlet gotovo pa nikada i nije baš lako. Da to nije tako, onda bi sve turističke agencije već odavno propale, a istina je potpuno drugačija. I "običan" izlet u okolicu, uvijek može poć...
Pročitajte više

Mladi PK Ivanec na Ravnoj gori

Ugodan i topao zimski dan, planinarska sekcija OŠ Ivanec, u suradnji s PK Ivanec, iskoristila je za izlet na Ravnu Goru. Mjesto sastanka bilo je kod šumarije u Kameničkom Podgorju, a zatim su se u...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2022 | Planinarski klub Ivanec