• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

7. MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-a Ivanec organizirali su, tradicionalni 7. memorijalni planinarski pohod ‘Putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

20-ak sudionika pohoda okupilo se kod spomen obilježja u centru Ivanca, gdje su se, nakon odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i stradalim planinarima, prigodnim riječima obratili predsjednik Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Friščić, te predsjednik ivanečkih dragovoljaca i veterana Ljudvek Cikač.

Uslijedio je pohod trasom Ivanečke planinarske obilaznice Ivanec – Dubovec (Sv. Duh) – Prigorec – izletište „Jarki“, tijekom kojega se broj sudionika popeo na 30-ak.

U izletištu Jarki održana je kratka edukativna tribina o važnijim događanjima u Domovinskom ratu, a nakon zajedničkog ručka i sportsko – rekreativne aktivnosti.

U dobrom raspoloženju najavljen je nastavak tradicije, te će se tako 8. memorijalni pohod održati 30. svibnja 2022.

Pokrovitelj pohoda je Grad Ivanec, a u realizaciji je pomoglo izletište Jarki.

Premužićevom stazom do Rossijevog skloništa i vrhovi sjevernog Velebita

Bez ikakve sumnje mogli bismo reči da idealan izlet počinje na Zavižanu. Ove godine podijelili smo se u tri grupe, a najveća je krenula prvim dijelom Premužićeve staze gdje su nakon otprilike dva ...
Pročitajte više

Dinara – Kijevski Bat !

I ove godine članovi PK Ivenec sudjelovali su na tradicionalnom usponu na Dinaru – Sinjal 1831 m.  Uspon se izvršio iz sela Glavaš po lijepom i sunčanom vremenu. Dugi prilaz uz „malo“ napora i dos...
Pročitajte više

VELEBIT, CRNOPAC, PRINČEVI I PRINCEZE

Mnogi Velebit nazivaju mitskom planinom Hrvata, a po mnogo čemu on to i uvelike zaslužuje. Puno je  toga tu pomiješano, ljudi i priroda, povijest i legende. A razumjeti to sve zajedno, teško, ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2021 | Planinarski klub Ivanec