• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Aktivnosti sekcije društvenih izleta

7. MEMORIJALNI POHOD

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-a Ivanec organizirali su, tradicionalni 7. memorijalni planinarski pohod ‘Putem Ivanečke planinarske obilaznice’ u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca“.

20-ak sudionika pohoda okupilo se kod spomen obilježja u centru Ivanca, gdje su se, nakon odavanja počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i stradalim planinarima, prigodnim riječima obratili predsjednik Planinarskog kluba Ivanec Tomislav Friščić, te predsjednik ivanečkih dragovoljaca i veterana Ljudvek Cikač.

Uslijedio je pohod trasom Ivanečke planinarske obilaznice Ivanec – Dubovec (Sv. Duh) – Prigorec – izletište „Jarki“, tijekom kojega se broj sudionika popeo na 30-ak.

U izletištu Jarki održana je kratka edukativna tribina o važnijim događanjima u Domovinskom ratu, a nakon zajedničkog ručka i sportsko – rekreativne aktivnosti.

U dobrom raspoloženju najavljen je nastavak tradicije, te će se tako 8. memorijalni pohod održati 30. svibnja 2022.

Pokrovitelj pohoda je Grad Ivanec, a u realizaciji je pomoglo izletište Jarki.

LOGORSKA DOLINA – BRANA 2253 M

Logarska dolina bajkovito i posebno mjesto , gdje vas okružuju divovski vrhovi iznad 2000 metara.Prirodnih ljepota ima na pregršt poput slapa Rinka. Voda koja teče kroz minijaturne stjene, sve dok...
Pročitajte više

Viševnik 2050 m, vrh u Julijskim Alpama

Prilaz, Pokljuka, godišnje doba kasna zima ili rano proljeće zimi, moglo bi se reći više kasno jesenski sa maglom. Nedjeljni izlet je imao elemenata svega i rano proljeće, zima, jesen…… Obični izl...
Pročitajte više

Pohod putevima Dedeka Kajbumščaka

140 godine je nemoguća misija za jednog čovjeka, ali moguće je za jedno planinarsko društvo od ideje HPD, povjerenika HPD-a u Krapini, podružnice HPD-a Strahinjščica, izgradnje prvih staza PD........
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec