• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

3. TREKING HRVATSKO ZAGORJE

rg-lepoglava-ivancica

(Ravna gora-Ivanščica )

Nedjelja, 22.09.2013.

 

Polazna točka: Trakošćan u 08.00 sati (Ivanec 07.00 sati)

Završetak: INFO-punkt u Prigorcu oko 16,00 sati

Staza polazi iz Trakošćana (250m) preko Vrbanića do planinarske kuće Pusti duh (672m). Nastavljamo do planinarskog doma PD “Ravna gora”. Silazak do Kamenice. Nastavljamo put do Lepoglave, odakle “Vilinskim prilazom” počinjemo uspon do grebena Ivanščice, i dalje do islaska na cestu koja vodi na vrh Ivanščice. Silazak do Žganog vina i dalje do INFO-punkta u Prigorcu. Cilj je propješačiti kroz ovaj dio Hrvatskog zagorja, za što je uz odmore potrebno oko 8 sati hoda, spojiti Ravnu goru i Ivanščicu u jednu cjelinu, upoznati se s prirodnim obilježjima, ljudima i načinom života. Trasa upravo i prolazi dijelovima koji karakteriziraju Hrvatsko zagorje (šume, voćnjaci, vinogradi…).Ove godine prolazimo dolinom rijeke Bednje, imamo prilike uživati u izvrsnim vidicima s Ravne gore, biti dio bogate povijesti ovog kraja (Trakošćan, Lepoglava).

Za sve one kojima je puna trasa ovogodišnjeg pohoda previše, planiramo i kraću varijantu, odnosno, da nam se pridružite u Lepoglavi u 13,00 sati kod table za Vililinski Prilaz. Do završetka pohoda u Prigorcu nam ostaje još 3 sata laganog hoda Ivanščicom.

Treking nije natjecateljskog karaktera, već upravo suprotno, cilj mu je zajedništvo i povezivanje ljudi željnih avanture i boravka u pomalo zaboravljenim dijelovima Hrvatskog zagorja, zasigurno jednom od najljepših dijelova naše domovine.

Pohod je na vlastitu odgovornost, troškove prehrane snosi svaki pojedinac o vlastitom trošku, postoji mogućnost zajedničke večere po dolasku!

Dodatne informacije i prijave:
Tomislav Friščić: 098 9288 413
Stjepan Kuštelega: 091 7634 655

2. OLIMPIJADA MLADIH PLANINARA

Ivanščica - ŠUMI11.06.2023. Od svoga osnutka davne 2010. godine, pa sve do današnjih dana,“ Planinarski klub Ivanec“, osobitu važnost pridaje na rad s mladima, tako da smo na kraju 2022. godine...
Pročitajte više

POZIV ZA REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

Na temelju čl. 36 Statuta Planinarskog kluba Ivanec, Upravni Odbor je na svojoj sjednici održanoj 19.01.2024.godine pod točkom 4/5. zapisnika donio odluku o sazivanju redovne godišnje Skupštine kl...
Pročitajte više

JUŽNI VELEBIT – Sveto brdo ( 1751 m)

NEDJELJA, 08.10.2023. Velebit i Sveto brdo imaju posebno značenje u povijesti PKI. Naime, prije 13 godina, u sklopu pohoda „Tragom zbjega lovinačkog kraja“ organiziran je i 1. društveni izlet o...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec