• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

27. Rusov pohod na Medvednicu

IZLET: 27. Rusov pohod na Medvednicu (1033 m), Park prirode Medvednica
Datum: subota 13.04.2019. godine
Polazak: Varaždin u 06.30 sati, Ivanec u 07.00 sati, Lepoglava u 07.15 sati
Relacija: Ivanec – Stubičke Toplice – Pila (parkiralište kod info punkta Parka prirode Medvednica) 27. Rusov pohod na Medvednicu organizira Planinarsko društvo “Ericsson Nikola Tesla”, Zagreb.
PLAN IZLETA: Okupljanje sudionika je između 8:00 i 10:30 sati na parkiralištu u mjestu Pila (KT1) pokraj Stubičkih toplica gdje će se obavljati upis sudionika ( tko želi ), te će sudionici pohoda uz prilog od 15 kuna dobiti knjižicu, kontrolni listić te piće dobrodošlice, a na Hunjki (KT2) čaj i domaće kolače. Za rekreativce postoji mogućnost nastaviti put autobusom do planinarskog doma Hunjka gdje će autobus biti parkiran. Od doma može se laganom šetnjom ( 1 sat ) doći na vrh Sljemena (TV toranj) ili direktno krenuti prema planinarskom domu “Runolist” (KT3) gdje je cilj pohoda. Smjer cijelog pohoda je: Pila (KT1) – planinarski dom na Hunjki (KT2) preko vrha Sljeme (1033m- KT-HPO) do planinarskog doma “Runolist” (KT3/ cilj pohoda) , gdje se ovjerava obilazak pohoda.
Trasa pohoda ima, uz uobičajene planinarske markacije, prigodne oznake s natpisom «Rusov pohod». Cjelokupna trasa pohoda može se prijeći za 4 do 5 sati laganog hoda.
Na cilju pohoda u planinarskom domu “Runolist” organizirana je planinarska zabava sa živom glazbom.
Svi sudionici izleta se okupljaju opet kod planinarskog doma “Hunjka”, odakle je predviđen povratak u 17 sati. Dolazak u Ivanec oko 19 sati.
PIĆE I HRANA: Iz vlastitog ruksaka ili u dobro opskrbljenim domovima.
OPREMA: Standardna planinarska oprema (gojzerice, štapovi, zaštita od sunca, kiše).
CIJENA: Prema vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih
Vodič : Thomas Blum – vodič društvenih izleta
NAPOMENA: Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje. Sudionik je dužan poštivati odluke i upute vođe puta. U slučaju loših vremenskih uvjeta vodič ima pravo izmijeniti rutu ili otkazati izlet.
Prijave i informacije:
Stjepan Kuštelega – Ivanec 091/7634655
Novak Nenad – Varaždin 098/9764920

PLANINARSKA NOĆ 2023

PK Ivanec vas poziva na Planinarsku PLANINARSKU NOĆ u subotu, 16.12. 2023. koja će se održati u restoranu BVB s početkom u 18.00 sati koja će se održati u restoranu BVB s početkom u 18.00 sati ...
Pročitajte više

Planinarski izlet HPO, područje Jadranski otoci – Sjeverni dio

LOŠINJ – OSORŠČICA – vrh Sv. MIKULA Sv. Mikula je najljepši vrh na otoku Lošinju. Na njemu je kapela Sv. Nikole (u lokalnom govoru Sv. Mikule) davno građena od tesana kamena. U kapeli je planin...
Pročitajte više

VLAŠIĆ: (BiH) Babanovac (1260 m) – Paljenik (1943m)

SUBOTA - NEDJELJA, 01. – 02. 06. 2024.Nakon punih 10 godina, „“PKI“ opet organizira uspon na Vlašić, „planinu s dušom“, poznatom kao jednom od najvećih planinskih visoravni u BiH, prekrasnim šumam...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec