• Kontaktirajte nas:
  • 091 763 4655 (Stjepan Kuštelega)

Planinarski klub Ivanec

Najave i pozivi

11. POHOD “TRAGOM VITEZOVA IVANOVACA”

DATUM: Nedjelja 20.06.2021.
ORGANIZATOR: „Planinarski klub Ivanec“ Ivanec
OKUPLJANJE: Ivanec (parking kod tržnice)

KOTIZACIJA: 20 kn, plaća se na početku pohoda, osigurava ručak i prijevoz

„Planinarski klub Ivanec“ povodom dana grada Ivanca, odnosno u nedjelju 20.06.2021., po jedanaesti puta organizira planinarski pohod „Tragom vitezova Ivanovaca“, koji se temelji na povijesnim dokumentima o Ivanovcima, odnosno životu i zbivanjima, a kojima u krajnjem slučaju možemo zahvaliti i na samom današnjem imenu grada Ivanca i ponosne Ivanščice. Samim pohodom želja nam je podsjetiti na naše drevne pretke i osnivače svega što danas ovdje imamo, a samim tim  djelovati i edukativno i rekreativno, a u krajnjem slučaju doprinijeti jednom potpuno novom načinu obilježavanja dana grada, i na taj način pojačati turističku ponudu grada ljudima željnim prirode, avanture i druženja.

Pohod se proteže obroncima Ivanščice, započinje u Margečanu (Seljancu), a završava navečer u Ivancu, nakon ručka i druženja u izletištu Jarki. Okvirna dužina puta je oko 15 km, a predviđamo i kraću verziju, već prema mogućnostima sudionika. Pohod se sastoji od dva dijela i to: I dionica ( Margečan –Šumi – Jarki) zahtjevnija, planinarska i II dionica (Šumi –Ivanec)- laka, rekreativna.

Kako je to bilo prošle godine

I dionica-OPIS:

Zahtjevnija zbog dužine puta, uspona i silazaka (visinska razlika 100-300m) i hoda od 4-5 sati, uz odmore. Početak u Margečanu, odnosno Seljancu, uspon uz Seljanečki dol ( potok u guduri između dva impozantna vrha – brijega Velike Zije (422m) i Velikog Krušljevca (511m)).

Nastavljamo put do planinarske kuće Lujčekova hiža na Pokojcu. Poslije odmora, nastavak puta preko pisane pećine do Lovačke kuće Glavčica.  Grebenskom varijantom pokraj kampa Javorja dolazimo na cestu na hrptu Male Ivanščice i njome lijevo  do Prinščaka. Silazak desno uz potok  do slapa i potoka Šumi. Krasan krajobraz, livade, slap i kaskade.

Odmor, druženje zajedno s sudionicima iz kraće varijante (rekreativne), te u nastavku, odlazak prema izletištu Jarki. Slijedi ručak i planinarska zabava. Dalje se preko Prigorca (INFO-punkt PKI) može cestom, pješice ili vozilima, odnosno, prvo usponom na vrh Dubovci (470m)-kapela Sv. Duha i nastavak puta do ivanečkih jezera, te dolazak u centar Ivanca.

II dionica-OPIS:

Lagana, rekreativna, polazak oko 9 sati iz Željeznice, do potoka Šumi, te uspon na livade gdje slijedi odmor i druženje s ostalim sudionicima, te kasniji zajednički odlazak do izletišta Jarki, ručak i planinarska zabava. Dionica predviđena mladeži, sudionicima slabije fizičke spreme u trajanju od oko 2 sata.

SATNICA:

  • 08.00 okupljanje u Ivancu (puna trasa)                                                               
  • 09.00 Seljanec, početak pohoda ( puna trasa)
  • 10.00 okupljanje u Ivancu, kraća varijanta
  • 11.00 Željeznica, početak pohoda (sudionici kraće varijante)
  • 13.00 dolazak na lokalitet Šumi, odmor
  • 14.00 izletište Jarki, ručak, zabava
  • 16.00 polazak za Ivanec (nije uvjet)

Potrebna je standardna obuća i odjeća za boravak u prirodi, zaštita od sunca ili kiše, dovoljne količine tekućine…

Čitav pohod osiguravaju vodiči Planinarskog kluba Ivanec. Planinarski dom na Pokojcu kvalitetno je opskrbljen jelom i pićem, izletište Jarki također nudi raznoliku gastronomsku ponudu. 

Pješačenje, uživanje u prirodi, skriveni lokaliteti i manje poznati dijelovi Ivanščice, jedinstveni pogledi, potok Šumi kao jedinstveni biser sačuvan u dubinama Ivanščice, sve povezano kroz jedinstvenu povijest i mistiku drevnih Ivanovaca.  Vinogradi, kleti, vuglenice iz Željeznice…  Sudionicima iz drugih krajeva u svakom slučaju daje mogućnost stvarnog uvida u prošlost i sadašnjost života Ivanca i Hrvatskog zagorja…

Kontakt brojevi, informacije i najave:
Tomislav Friščić 098/9288413
Stjepan Kuštelega 091/7634655

Radujemo se Vašem dolasku!

Predsjednik Planinarskog kluba Ivanec
Tomislav Friščić

POZIV ZA REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

Na temelju čl. 36 Statuta Planinarskog kluba Ivanec, Upravni Odbor je na svojoj sjednici održanoj 19.01.2024.godine pod točkom 4/5. zapisnika donio odluku o sazivanju redovne godišnje Skupštine kl...
Pročitajte više

IZLET – JUG HRVATSKE

Južni dio Biokova dana 07/08.10.2023. (subota-nedjelja).Sv. Ilija iznad Gradca (773m) i Drveničke stine vrh Sokolić (788m) 07.10.2023.01:00 sati polazak iz Ivanca10:00 sati dolazak u Gradac i p...
Pročitajte više

VELIKA PLANINA – GRADIŠČE (1666m)

01.SVIBANJ 2023. Polazak iz Ivanca je u 05.00 sati (parking kod prostorija kluba), odnosno iz Varaždina u 04.30 sati (parkiralište kraj groblja), Lepoglava 5.15 sati! Za 1. svibanj doživimo ...
Pročitajte više

Postanite član PK Ivanec


U Planinarski klub Ivanec mogu se učlaniti svi zainteresirani građani Republike Hrvatske i inozemstva koji ispune pristupnicu i pridržavaju se planinarskog kodeksa/etike kao i odredbi Statuta kluba.


Saznajte više
Copyright © 2024 | Planinarski klub Ivanec